Ægtepagt
Hvad er en ægtepagt?
- En ægtepagt er en aftale mellem ægtefæller, om hvordan jeres formue skal fordeles, i tilfælde af skilsmisse eller død.
- Mange tror at en ægtepagt udelukkende er relevant, hvis ikke man stoler helt på hinanden, men man kan faktisk også sørge for at hinanden er bedre stillet end ellers, ved at oprette en ægtepagt.
Kan der opstå problemer hvis ikke jeg har en?
- Uden en ægtepagt, deler i al jeres formue ved en eventuel skilsmisse – dog er pensioner f.eks. ikke dækket af dette og hvis den ene af jeg har tjent mere end den anden, står den anden pludselig med en mindre pension.
- Det er også muligt at oprette en ægtefællebegunstigende ægtepagt, som sørger for at stille din ægtefælle bedst muligt, i tilfælde af din død.
Hvordan opretter man en ægtepagt?
- For at oprette en ægtepagt kræver det samtykke fra begge parter. Det mest normale er at oprette ægtepagten forud for ægteskabet, men den kan også sagtens oprettes efter og der er ingen tidsbegrænsning.
- Oftest giver det mening at I taler med en af vores rådgivere omkring hvilke ønsker I har til ægtepagten og får hjælp til at finde den løsning som passer bedst til jeres ønsker.
Hvordan gyldiggøres en ægtepagt?
- En ægtepagt gyldiggøres ved tinglysning.
- I 2023, er der er et tinglysningsgebyr på 1.850 kr., som opkræves af staten.
- Beløbet opdateres hvert år og det du kan finde information om det her:
https://domstol.dk/tinglysningsretten/tingboegerne/tinglysningsafgifter/
- Beløbet opdateres hvert år og det du kan finde information om det her:
Bliv kontaktet
Ønsker du at blive kontaktet af en rådgiver, kvit og frit? Så udfyld dit navn og telefonnummer nedenfor og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.