Samejeoverenskomst
Hvad er en samejeoverenskomst?
- Samejeoverenskomsten sikrer, at der er klare regler for ejerskabet over den fælles bolig og hvordan I hver især på bedste vis kommer ud af ejerskabet, hvis dette bliver aktuelt.
- Da boligkøb er en af de største investeringer i livet, bør samejeoverenskomsten bruges når man ikke er gift, og ejer en fast ejendom sammen.
Hvilke problemer kan opstå hvis ikke jeg har en samejeoverenskomst?
- Det kan have store økonomiske konsekvenser hvis ikke man har en samejeoverenskomst. Hvis den ene part for eksempel ikke betaler sine forpligtelser, kan den anden part blive pålagt renter og afdrag.
- Det er vigtigt at få defineret spillereglerne vedrørende samejet, da der ikke er nogen lov der regulerer dette og problemer som kunne være forhindret ved at have taget samtalen på forhånd, kan ende med at vokse sig meget større og ende i f.eks. en retssag.
Hvordan opretter man en samejeoverenskomst?
- En samejeoverenskomst oprettes ved at du gennemgår ejerforholdene i den faste ejendom, med en af vores rådgivere. Herefter udformer vi samejeoverkomsten.
- Begge parter skal være enige om hvad der står i samejeoverenskomsten og vi forslår derfor at afholde et møde hvor både du, din partner og en af vores rådgivere er tilstede – f.eks. via telefonen.
Hvordan gyldiggøres en samejeoverenskomst?
- En samejeoverenskomst underskrives af begge parter. herudover skal denne underskrives af to vitterlighedsvidner.
- Den skal hverken til notar eller tinglyses.
Bliv kontaktet
Ønsker du at blive kontaktet af en rådgiver, kvit og frit? Så udfyld dit navn og telefonnummer nedenfor og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.